Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ORDU YÖRESEL YEMEKELER (27.05.2025)

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Sürdürebilir, Atıksız Türk Mutfağı’’ temalı Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri programı 26 Mayıs 2025 Fatsa, 27 Mayıs 2025 Perşembe ilçelerimizde yapıldı. 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftasında Ordu'ya Özgü Yöresel Yemekler ikram edildi. 

YÖRESEL YEMEKLER 
28.05.2025_002.jpg

AKKUŞ KURU FASULYESİ
28.05.2025_003.jpg

CEVİZLİ HELVA
28.05.2025_004.jpg

TURŞU KAVURMASI
28.05.2025_005.jpg

KIVIRTMA TATLISI
28.05.2025_006.jpg

PAZI BORANİ
28.05.2025_007.jpg

KEŞKEK
28.05.2025_008.jpg

GÜRCÜ KAVURMASI
28.05.2025_009.jpg

GALDİRİK KAVURMASI
28.05.2025_010.jpg

FASULYELİ GALDİRİK YEMEĞİ
28.05.2025_011.jpg

ERİK HOŞAFI
28.05.2025_011+1.jpg 

TAFLAN TURŞUSU
28.05.2025_011+3_Taflan Turşusu_IMG_4614.JPG

MISIR EKMEĞİ
28.05.2025_011+4.jpg

YÖRESEL YEMEK İKRAM STANTI
28.05.2025_012.jpg

28.05.2025_001.jpg