Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası” Toplantısı Yapıldı (06.05.2025)

Türk Mutfağı Haftası [21-27 Mayıs 2025]

Türk Mutfağı Haftası 2022 yılından bu yana, TC. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyada ve ülkemizde eşzamanlı olarak kutlanmaktadır.

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası Toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, Tanıtma Genel Müdürlüğünün 21.04.2025 tarih 6627978 sayılı ilgi yazısıyla;

Türk mutfağı konusunda farkındalık yaratmak, markalaşmak ve Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini yurtiçi ve yurtdışında vurgulamak, bilinirliğini, sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla her yıl kutlanan Türk Mutfağı Haftası'nın bu yıl 21- 27 Mayıs 2025 tarihleri arasında dördüncüsünün kutlanacağı ve ana temanın "Sürdürülebilir, Atıksız Türk Mutfağı” olarak belirlendiği ilgi yazı ile belirtilmektedir.

Bu kapsamda, 21-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türk Mutfağı Haftası ile ilgili olarak 06.05.2025 Salı günü saat 14:00'de İl Müdürlüğümüzde toplantı düzenlenmiştir.

Toplantı; İl Müdürümüz Sn. Uğur TOPARLAK başkanlığında, Ordu Üniversitesi Rektörlüğü, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ,Ordu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Fatsa Belediye Başkanlığı, Perşembe Belediye Başkanlığı, Ordu Olgunlaşma Ens. Müdürlüğü temsilcileri katıldılar. 

IMG_3742-1.JPG

IMG_3760-2.JPG

IMG_3764_3.JPG