Türk Mutfağı Haftası 2022 yılından bu yana, TC. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyada ve ülkemizde eşzamanlı olarak kutlanmaktadır.
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası Toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, Tanıtma Genel Müdürlüğü, Yurt Dışı Ofisler Daire Başkanlığı, Batı ve Kuzey Avrupa Bürosu'nun 03.05.2024 tarih 5068719 sayılı ilgi yazısıyla;
Türk mutfağı konusunda farkındalık yaratmak, markalaşmak ve Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini yurtiçi ve yurtdışında vurgulamak, bilinirliğini, sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla her yıl kutlanan Türk Mutfağı Haftası'nın bu yıl 21- 27 Mayıs 2024 tarihleri arasında üçüncüsünün kutlanacağı ve ana temanın "Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız olarak belirlendiği ilgi yazı ile belirtilmektedir.
Coğrafi İşaretli Ürünlerle
Türk Mutfağı Haftası Programı
(21-27 Mayıs 2024)
Tarih: 23 Mayıs 2024 Perşembe
Saat : 11.00
Yer: Ünye Cumhuriyet Meydanı
* Açılış
* Saygı Duruşu ve istiklal Marşı
> Protokol Konuşmaları
* Sunum; "Coğrafi işaretli Ürünlerin Türk Mutfağındaki Yeri ve Rolü"
> Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet KABACIK
* Yöresel Yemek İkramı
* Kadın Kooperatifleri Ziyaretleri
Konser: Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası
* Mehteran Takımı Gösterisi
Tarih: 24 Mayıs 2024 Cuma
Saat : 13.30
Yer: Fatsa Tepecik Mahallesi
* Açılış Konuşmaları
- Yöresel Yemek İkramı
- Mehteran Takımı Gösterisi
PROGRAM DAVETİYESİ_A5_PDF Olarak indiriniz: 21-27 Mayıs 2024_Türk Mutfağı Haftası_PDF.pdf
PROGRAM AFİŞİ_1400X