Türk Mutfağı Haftası [21-27 Mayıs]
Türk Mutfağı Haftası 2022 yılından bu yana, TC. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyada ve ülkemizde eşzamanlı olarak kutlanmaktadır.
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası Toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, Tanıtma Genel Müdürlüğü, Yurt Dışı Ofisler Daire Başkanlığı, Batı ve Kuzey Avrupa Bürosu'nun 03.05.2024 tarih 5068719 sayılı ilgi yazısıyla;
Türk mutfağı konusunda farkındalık yaratmak, markalaşmak ve Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini yurtiçi ve yurtdışında vurgulamak, bilinirliğini, sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla her yıl kutlanan Türk Mutfağı Haftası'nın bu yıl 21- 27 Mayıs 2024 tarihleri arasında üçüncüsünün kutlanacağı ve ana temanın "Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız olarak belirlendiği ilgi yazı ile belirtilmektedir.
Bu kapsamda, 21-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türk Mutfağı Haftası ile ilgili olarak 08.05.2024 Çarşamba günü saat 11:00'de İl Müdürlüğümüzde toplantı düzenlenmiştir.
Toplantı; Vali Yardımcımız Sayın Turgay ERGİN başkanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Uğur TOPARLAK, Ordu Üniversitesi Rektörlüğü, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Altınordu Belediye Başkanlığı, Fatsa Belediye Başkanlığı, Ünye Belediye Başkanlığı, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ordu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ordu Ticaret Borsası, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri katıldılar.