Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ORDU GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI (16.11.2023)

Ordu Valiliği'nin himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF)’nun iş birliğiyle bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Ordu Günleri" etkinliğinin açılışı yapıldı.
İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Ordu Günleri" etkinliğinin açılış programına, Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediyesi Dr.Mehmet Hilmi Güler, İBB Başkan Vekili Ülkü Sakalar, OBB Genel Sekreteri Abdülkadir Hatipoğlu, OSKİ Genel Müdürü Murat Us, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, AK Parti İl Başkanı Selman Altaş, İyi Parti Ordu İl Başkanı Melikşah Murat Genç, ilçe belediye başkanları, ORDEF Başkanı Necati Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı
Programın açılış konuşmasını, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Necati Özdemir yaptı.
Özdemir, ”2006 yılında kurulan Ordu Dernekler Federasyonu kurulduğu günden bu yana Orduluların birlik, beraberliği için mücadele etmekte olup, bu mücadelesini her zaman tarafsız ve onurlu bir şekilde sürdürmeye gayret göstermiştir. 12 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz Ordu Günleri etkinliğimiz, Ordu Dernekler Federasyonunun çok önemli bir organizasyonudur. Bu organizasyonda emeği geçen Ordu Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza ve herkese ayrı ayrı yönetim kurulu üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
Ordulu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ülkü Sakalar ise yaptığı konuşmada, ”İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak geçmişten beri süre gelen memleket günlerini hiç ara vermeden geliştirerek, büyüterek sürdürmeye devam ediyoruz. Ben de bir Ordulu olarak sizlerle bir arada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
 
Açılışta söz alan Ordu Büyükşehir Belediyesi Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ordu ile İstanbul burada hasret gideriyor. Şelaleler şehri olan Ordu’muza sizleri davet ediyoruz. Hemşehrilerimizin zenginliği, katkıları saymakla bitmiyor. Bu çalışmaları daha geniş şekilde yapmamız mümkün. İlimizin zenginliklerini, kaynaklarını yeniden keşfediyoruz. 150 tane fabrika kuracak kadar yer açtık, yatırım için sizleri bekliyoruz. Ticari kültürel yatırımlar köprüsü kurmamız mümkün. Sayın Valimizle çalışma içerisindeyiz. Gelin birlikte yatırım yapalım” diyerek, iş insanlarına Ordu‘ya yatırım yapmaları noktasında çağrıda bulundu.
Ordu Valiliği'nin himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF)’nun iş birliğiyle bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Ordu Günleri" etkinliğinin açılışında bir konuşma yapan Vali Muammer Erol, “3 aydır Ordu Valiliği görevinde bulunuyorum. Bana, ‘Marmara’nın incisinden Karadeniz’in incisine hoş geldin sefa geldin’ dediler. Ben de, ‘ilk geldiğimde size hiç bir şey taahhüt etmiyorum ama dönüşte inşallah kardeşimizi uğurladık diyeceğiniz bir valilik performansını taahhüt ediyorum’ dedim. Onun için herkese kardeşim diye hitap etmeyi herşeyden kıymetli buluyorum” dedi.
“Cumhuriyetimizin 100. yılını hep beraber gönül gönüle sevinçle, gururla yurdun her bir köşesinde İstanbul’da Ordu’muzda da kutladık” diyen Vali Erol, “İkinci yüzyıl içinde söz verdik ve dedik ki, hep beraber gönül gönüle el birliği gönül birliği içerisinde bu ikinci yüzyılada Türkiye damgasını vuracağız ve bu ikinci yüzyılda Türkiye yüzyılı olacak. Burada da bir slogan var. Türkiye’nin Ordusu, Karadeniz’in incisi bu ikinci yüzyıla damgasını vuracak. Ordulu kardeşlerimin gönlünde ve şu birliktelik gayretinde, samimiyetinde bunun müjdelerini görüyorum. Ordulular İstanbul’da da Ordu’da da inşallah yapılması gerekeni yapabilecekleri en üstün gayret ve şevkle yapacaklardır ben buna inanıyorum. Çorbada tuzumuz bizimde bulunur diye ümit ediyorum. Şimdiden olacak bütün güzelliklere imza atacak tüm kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve protokol mensupları tarafından kurdela kesimi yapılarak, Ordu Günleri etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.
 
Açılışın ardından, Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve protokol mensupları tarafından stantlar gezildi.
 
Ordu Günleri, çeşitli etkinlikler ve programlarla 19 Kasım 2023 Pazar günü akşamına kadar devam edecek.

16.11.2023/http://www.ordu.gov.tr/ordu-gunleri-etkinlikleri-basladi

16.11.2023_ordu günleri 1.jpg

16.11.2023_ordu günleri 2.jpg

16.11.2023_ordu günleri 3.jpg

16.11.2023_ordu günleri 4.jpg

16.11.2023_ordu günleri 5.jpg

16.11.2023_ordu günleri 6.jpg

16.11.2023_ordu günleri_onpanelx850.jpg

20231116_114629.jpg