Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

BAKANIMIZIN "30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI" MESAJI (30.08.2023)

Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy mesajı şöyledir: 

“Milletçe, Büyük Zafer’in 101’inci yıldönümüne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Daha birkaç gün önce, Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’nun vatan kılınmasını iftiharla anan Aziz Milletimiz, bugün de Büyük Zafer’in haklı gururunu yaşamakta. 

Mazisi şan ve şereflerle dolu, ezeli ve ebedî vatanının istiklali için hiçbir mücadeleden yılmayan, fedakârlıktan kaçınmayan Türk Milleti, 30 Ağustos Zaferi ile onurlu bir savaşı tarihe mal etmiştir. 

Büyük Kumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında, kurmay heyeti, subay, erbaş, erat ve her aşamasında ordumuzun yanında ve emrinde olan milletimizle birlikte kazanılan bu zafer, kurtuluş mücadelemizin başarısını kalıcı hale getirmiştir.

Büyük Zafer’deki anlayış, azim, ruh; İstanbul’un fethinde, Niğbolu muhaberesinde, Kut’ul Amare kuşatmasında ve en son 15 Temmuz direnişindeki anlayışın, azmin, ruhun aynısıdır. 

30 Ağustos’a giden yolda, devrin emperyalistlerine karşı kahramanca mücadele verip, mücadelesini Cumhuriyet’le taçlandıran Türk Milleti, Türkiye Yüzyılı’na kararlı adımlarla yürümektedir. 

Büyük Zafer’in 101’inci yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyorum. 

Aziz Milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum.”

(29.08.2023)/https://basin.ktb.gov.tr/TR-348274/bakan-ersoy39dan-30-agustos-zafer-bayrami-mesaji.html

ktb_bakanımız.png