Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

SANATÇI ÖZKAN UĞUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI (11.07.2023)

Uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığı dolayısıyla 69 yaşında vefat eden oyuncu ve MFÖ grubunun üyesi Özkan Uğur son yolculuğuna uğurlandı.

Özkan Uğur için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi. Törene, sanatçının ailesinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, ve Ozan Güven'in de aralarında bulunduğu yakın dostlarıyla sevenleri katıldı.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, törende yaptığı konuşmada üzüntüsünü dile getirerek, "Türk müziğinin bir efsanesini, sonsuz aleme bugün hep birlikte uğurluyoruz. Müziğiyle ekranda ve sinema perdesinde bizi hayran bırakan, doğallığından, kişiliğinden nereden başlarsak başlayalım, sonu gelmez bir konuşmanın ana karakteriydi Özkan Uğur." dedi.

MFÖ'nün herkesin duygu dünyasında ayrı bir yeri olduğuna işaret eden Ersoy, şunları kaydetti:

"MFÖ, sadece üç harften oluşan ama her duyguyu anlatmaya yeten koca bir alfabeydi bizim müziğimizde. Dolayısıyla Özkan Uğur'un vefatı her sözde, her duyguda bundan sonra bir eksiklik bırakacak. Müziğinin değerini, derinliğini bu veda anında ancak bu şekilde anlatabilirim diye düşünüyorum. Üç kez kanseri yendi ama çok yoruldu. O yorgunluk bugün bizim aramızdan onu aldı. Hepimizin içi acıyor. Onun adını duyduğumuzda, gözümüzün önüne daima gülümseyen siması geliyor. Özkan Uğur'un hatırası da, sanatı da hep o gülümseyen, gülümseten çehresiyle anılarımızda yaşayacak, yaşatacağız."

"Gönüllerde taht kurdu, Türkiye'nin hafızasına kazındı"

Sanatçının oğlu Alişan Uğur da üç kişilik çekirdek ailesinin temelinde babasının olduğunu belirterek, "Birbirimize çok güldük, eleştirdik, kimi zaman kızdık ama kelimelerle ifade edilemeyecek kadar çok sevdik birbirimizi ve şimdi görüyoruz ki o, çocuk, genç, yaşlı, her görüşten, herkesin bizim tahminlerimizin üstünde kat be kat sevgilisiymiş." diye konuştu.

Babasının tüm çevresine iyilik ve neşe saçtığını vurgulayan Alişan Uğur, şöyle devam etti:

"Çalışkanlığı, yeteneğiyle gelmiş geçmiş çok nadir insanlardan biriydi. Herkesin birbiriyle iyi olmasını ister, küsleri barıştırır, hiç kimsenin arkasından asla konuşmazdı. Benim babam adeta bu dünyaya sanatçı olsun diye ışınlanmış bir denekti. Olağanüstü bir şarkıcı ve basçı... Babamın çok sevdiği MFÖ'sü ile Türkiye'nin müzik tarihine vurdukları damga, nesiller boyu kalıcı olacak. Kendine has müziği, doğaçlamaları ve mükemmel oyunculuğuyla çok iyi biriydi. Gönüllerde taht kurdu, Türkiye'nin hafızasına kazındı. Hayatını son yıllarda ilerleyen hastalığına rağmen doyasıya yaşadı. Hastalığının en zor zamanlarında bile yüzünden gülümsemesi eksik olmadı. Espri kabiliyetini asla yitirmedi."

Özkan Uğur, tören sonrası öğle namazına müteakip Taksim Cami’de kılınan cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.

11.07.2023 / https://basin.ktb.gov.tr/TR-347107/sanatci-ozkan-ugur-son-yolculuguna-ugurlandi.html

ozkanugurveda.png