Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

"18 MAYIS MÜZELER GÜNÜ" KUTLAMA PROGRAMI (11.05.2023)

18 Mayıs Müzeler Günü Kutlama Programı 

  • Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
  • Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma (Müze Müdürü)
  • Protokol Konuşması
  • “Son Kalanlar Müzesi” Adlı Drama Gösterisi
  • Müzik dinletisi
  • “Kırılan Medeniyetler” Adlı Sergi
  • Kazı Alanı Tanıtımı
  • Kapanış

Tarih : 18 Mayıs 2023 Perşembe

Saat   : 11.00

Yer    : Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi

Paşaoğlu Konağı (2).jpg
Paşaoğlu Konağı Etnoğrafya Müzesi 


BASIN BÜLTENİ 

Dünya kültür mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından tüm dünyada “18 Mayıs Müzeler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olup ICOM Milletlerarası Müzeler Konseyince 2023 yılı için ana tema “Müzeler Sürdürülebilirlik ve Refah” olarak belirlenmiştir.

Müzeler günü etkinliği ile Ülkemizdeki kültür varlıklarının tanıtılması, korunması, onarılması ve saklanması ile gelecek kuşaklara aktarılması için yapılan ve yapılmakta olan çalışmalarının anlatılması, müzelerimizi tanıtarak halkımızın milli kültür ve tarih bilgisini zenginleştirilmesi, bu değerlere sahip çıkılması ve kültür varlıklarımızın yurt dışına kaçırılmasını önlenmesi, müzelerimizin aynı zamanda bir eğitim merkezi olduğu da göz önüne alınarak özellikle okul çağındaki çocuklarımızı ve halkımızı bu konularda aydınlatılması sağlanmaktadır.

Paşaoğlu Konağı; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 1982 yılında kamulaştırıldıktan sonra 1983 tarihinden itibaren onarılmaya başlanmıştır. 1987 yılında onarım ve teşhir-tanzimi tamamlanan konak “Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi” olarak ilimizde hizmete açılmıştır. 

Tüm vatandaşlarımızın, “18 Mayıs Müzeler Günü”nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar dileyerek, en içten sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Kibele_onpanel.jpg
Kurul Kalesi Kazısı Kibele Heykeli

PAŞAOĞLU KONAĞI  VE ETNOĞRAFYA MÜZESİ (2).jpg
Paşaoğlu Konağı Etnoğrafya Müzesi (iç)