Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

AFYONKARAHİSAR MÜZESİ AÇILDI (19.04.2023)

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar Müzesi'ni açtı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, uzun süredir yapımı devam eden müzenin tamamlandığını, anlamlı bir dönemde açılışının yapıldığını belirtti.

"Tüm müze aşıklarına Afyonkarahisar Müzesi'nin hayırlı olmasını diliyorum. Ufkumuzu aydınlatsın." ifadelerini kullanan Erdoğan, TOKİ'nin yaklaşık 350 milyon lirayı bulan yatırımla bitirdiği müzenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra beraberindekilerle kurdele keserek müzenin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan açılışın ardından yetkililerden müze hakkında bilgi aldı.

Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ile milletvekilleri ve milletvekili adayları da katıldı.

Farklı dönemlere ait eserler sergileniyor

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından müzeye ilişkin paylaşımda bulundu. Erdoğan, "Uzun çalışmalar sonucunda açılışa hazır hale getirdiğimiz Afyon'umuzun kadim tarihini ve serencamını başarıyla günümüze taşıyan Afyonkarahisar Müzemiz şehrimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan paylaşımında yer alan bilgilere göre müzede, paleolitik dönemden itibaren Hitit, Frig, Pers, Lidya, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler bulunuyor.

5 bloktan oluşan 25 bin 500 metrekare kapalı alanıyla beraber 55 bin metrekare alanda kurulu müzede Grek, Helenistik, Roma Dönemi ile Türkmen eserlerinden 20'nci yüzyıla kadar etnografik eserlerin bulunduğu, Afyonkarahisar'ın tabii ve kültürel zenginliklerinin işlendiği sergilere yer verilecek.

Müzede, Milli Mücadele yıllarına ait eserlerin izleri, canlandırmalar ve interaktif sistemler aracılığıyla sanatseverlerle buluşturulacak.

Müzede ayrıca yurt dışından iadesi sağlanan Kybele Heykeli ve Tatarlı Tümülüsü de yer alacak.

(18.04.2023) https://basin.ktb.gov.tr/TR-341982/afyonkarahisar-muzesi-acildi.html

AfyonMüzesiAcilis1.jpg

AfyonMüzesiAcilis2.jpg

AfyonMüzesiAcilis3.jpeg