Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Büyük Önder Atatürk Törenlerle Anıldı (10.11.2022)

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 84. yılında düzenlenen törenlerle anıldı. 
 
Ordu Valiliğince düzenlenen anma programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye mahallesinde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı. 
 
Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, İdare Mahkemesi Başkanı Beytullah Selman, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Baro Başkanı Av. Sibel Torun, Vali Yardımcıları Ayhan Durmuş, Hacı Mehmet Kara, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Albay Ahmet Meydan, protokol mensupları, daire müdürleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
 
Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulmasıyla başlayan törende, ‪saat 09.05’i geçerken çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 
 
Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından, Ordu Kültür Sanat Merkezi (OKSM)’nde, Altınordu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı gerçekleştirildi. 
 
OKSM’de yapılan programa, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Barosu Av. Sibel Torun, Vali Yardımcıları Ayhan Durmuş, Hacı Mehmet Kara, Bayram Gale, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Albay Ahmet Meydan, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
 
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında bir konuşma yapan Altınordu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Çöl, şu görüşlere yer verdi: 
 ”Ulu Önder Atatürk’ü anlamak, fikirlerini kendimize bir yol haritası olarak kabul etmek ve bu doğrultuda çalışmak, ona karşı duyduğumuz saygının, sevginin en büyük göstergesi olacaktır. Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyetine her zaman ve her türlü durumda sahip çıkacağımıza söz vererek, onu ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlediğimiz programımızda bir kez daha rahmetle, minnetle anıyor, Atatürk’ün şu sözleriyle son veriyorum.” Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” 
 
Programda, daha sonra ödül törenine geçildi. 10 Kasım Atatürk’ü anma programı dolayasıyla ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim, ortaokul öğrencileri arasında şiir, lise öğrencileri arasında kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak tarafından ödülleri verildi. 
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 84. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen program, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp, sunduğu “Atatürk Oratoryosu” adlı gösterinin ardından sona erdi. 
 
Büyük beğeni ile izlenen oratoryonun son bölümünde Vali Tuncay Sonel, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 
 
Ordu Kültür Sanat Merkezi'ndeki programın ardından Atik İbrahim Paşa Cami (Orta Camii)'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirildi. Mevlid-i Şerif programında Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz, ebediyete intikal etmiş gazilerimiz, yad edildi.

Haber Kaynağı: T.C. Ordu Valiliği

10kasim_1.jpg

10kasim_2.jpeg

IMG_6621.JPG

IMG_6625.JPG

IMG_6626.JPG

IMG_20221110_WA0037.jpg

IMG_20221110_WA0036.jpg

IMG_20221110_WA0038.jpg

IMG_6622.JPG