Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Ordu Günleri Başladı (14.10.2022)

Ordu Valiliği'nin himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF)’nun iş birliğiyle bu yıl 11’ncisi düzenlenen "Ordu Günleri" etkinliğinin açılışı yapıldı.

İstanbul Maltepe’de düzenlenen "Ordu Günleri" etkinliğinin açılış programına, Valimiz Sayın  Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, CHP Ordu Milletvekili  ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, İl Kültür Turizm Müdürü Yener Oba, ORDEF Başkanı Sabri Çelebi, bazı ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler ve çok sayıda Ordulu hemşerimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasını, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Çelebi yaptı.
Çelebi, 2006 yılında kurulan ORDEF’in aynı heyecan ve onurla yoluna devam ettiğini belirterek, Ordu’nun ve Orduluların sosyal, kültürel ve siyasi olarak daha öne çıkması için çaba gösterdiklerini ifade ederek, Ordu Günleri etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Ordu Valiliği'nin himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve "Ordu Günleri" etkinliğinin açılış töreninde bir konuşma yapan Valimiz Sayın Tuncay Sonel, İstanbul’da yaşayan Orduluları selamlayarak, “Rabbim birlik ve beraberliğimizi her ortamda daim eylesin” dedi.

Valimiz Sayın  Tuncay Sonel, “Ordu’da şehit ve gazi ailelerimiz başta olmak üzere, yetim ve öksüz evlatlarımıza,engeli olan vatandaşlarımıza, dedelerimize, ninelerimize, en ücradaki vatandaşımıza kadar devletimizin şefkatini ve merhametini gösteriyoruz. Ordulu hemşerilerimizin destekleriyle, bizler de yöremize yapılan her çalışmanın üzerine katkıda bulunmaya gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

Valimiz Sayın  Tuncay Sonel, konuşmasında önceliklerinin eğitim olduğuna dikkat çekerek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığının ve Ordulu iş insanlarının katkılarıyla Ordu’da 54 okulun yapımı için protokol imzalandığını hatırlattı.

İstanbul’da bulunan Ordulu hayırsever iş insanlarına da çağrıda bulunarak, eğitim yatırımı yapmaya davet eden Valimiz Sayın  Tuncay Sonel, “Gelin buradan bizi 55. okulla Ordu’ya gönderin. Bu okullarda yetişecek çocuklarımızın içerisinden nice Nobel ödüllü Aziz Sancarlar, nice SİHA ve İHA’ların mucidi Selçuk Bayraktarlar çıksın”diyerek, eğitime verdiği önemin bir kez daha altını çizdi.

Valimiz Sayın  Tuncay Sonel sözlerini, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını  tamamladı.

Programda Ordu Belediye Başkan Vekili Adem Atik de söz alarak, “Ordu olmak demek, birlik olmak, birlikte olmak demek. Bu vesileyle hepinizi bir arada görmekten duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek isterim” diye konuştu.

Ak Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız ise "Ordu Günleri"nin Orduluları bir araya getirdiğini belirterek, “Bugün burada Orduluların birlik ve beraberliğini görüyorum. Orduluların birlik olduğunda dereler hakikaten yukarı akar. Ordu gerçekten güzel bir şehir. Yayla turizmi için, deniz turizmi için hep bir yere giden turistlerimize hem yaylayı hem de denizi görmek adına Ordu’ya davet ediyorum. Gelsinler Ordu’nun o güzelliklerini görmeye davet ediyorum” dedi.

11’ncisi düzenlenen "Ordu Günleri"nde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ise Ordu Günlerinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “İstanbul’da bulunan değerli hemşerilerimiz komşularıyla birlikte gelir Ordu kültürünü, Ordu yemeklerini ve güzelliklerini görürler.
İlimizin kıymetini bilelim, her bir tarafı zenginlik, güzellik. Bu güzellikleri faydaya dönüştürelim, insanımızın mutluluğu için her türlü çabayı sarf edelim. Ordu günlerinin güzel geçmesini diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın  Tuncay Sonel ve diğer  protokol mensupları tarafından kurdele kesimi yapılarak, Ordu Günleri etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından, Valimiz Sayın  Tuncay Sonel, ilçe stantlarını ziyaret ederek, stantlarda bulunan hemşehrilerimizle sohbette bulundu ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ordu Valiliği'nin himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) iş birliğiyle bu yıl 11’ ncisi düzenlenen "Ordu Günleri", 4 gün boyunca çeşitli etkinlikler ve konserlerle devam edecek.

Ordu Günleri 16 Ekim pazar günü sona erecek

1-_1_.jpeg

1-_10_.jpeg

1-_11_.jpeg

1-_2_.jpeg

1-_20_.jpeg