Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Ordu Zümrüt Fındık Festivali 2022 Başladı (17.09.2022)

Ordu Zümrüt Fındık Festivali Başladı

Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin himayelerinde, Kültür Bakanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Sen1 Ordusun Platformu’nun destek ve katkılarıyla düzenlenen Zümrüt Fındık Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

Ordu’da üç gün sürecek festival için Ceren Özdemir Meydanı'nda açılış program organize edildi.

Halkoyunları gösterisinin sunulduğu program çerçevesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi bando takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 

Süleyman Felek ve Sırrıpaşa caddeleri güzergahında dev Türk bayrağı eşliğinde yürüyen kalabalık, Atatürk Parkı'na geldi. Burada oluşturulan sahne önünde sportif gösteriler sunuldu.

Vali Tuncay Sonel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünya fındık üretiminde birinci sırada olduğunu söyledi.

Ülke genelinde en fazla fındık üretimin Ordu'da yapıldığını belirten Sonel, "Fındık Ordu’da hayatın kendisidir. Burada ister bürokrat olun, ister iş insanı olun, ister akademisyen olun muhakkak fındık bahçesine gidersiniz. Yurt dışında, yurt içinde yaşayan hemşehrilerimiz geliyor, fındık bahçesine gidiyor ve dalından fındık topluyor, harmana gidiyor, patoz çekiyor. Fındık, hem Ordu'muz için, hem de ülkemiz için bir değer." dedi.

Ordu ailesi olarak üç gün süresince hemşehrilerini ve komşu illeri festivale beklediklerini vurgulayan Sonel, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ise festivalde fındığın daha fazla tanıtılmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Güler, kültürel değerlerle birlikte bir bütün halinde festivalin yapılacağını anlatarak, "Çok güzel bir festival ortaya çıktı. Gece gündüz üç gün devam edecek. İnşallah geleneksel olmasını da arzu ediyoruz. Başta da sayın Valimiz olmak üzere tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca yerel sanatçılarımızla da hasret gidermiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Festivalin düzenlenmesine katkıda bulunan Sen1 Ordusun Platformu Başkanı Arif Hikmet de bir konuşma yaparak, festivalle ilgili duygularını şöyle dile getirdi: “Ordu’da düzenlenen festivale iştirak etmek için İstanbul’dan geldik. Bizim için bir hayaldi bu festival. Fındık festivalini hayata geçirdiklerinden dolayı Sayın Valimize ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ordu için yapılan her güzel işin arkasında olacağız.” 

Zümrüt Fındık Festivali, üç gün boyunca yerel sanatçılarımız ve Pinhani, Selçuk Balcı tarafından verilecek konserlerle devam edecek. Verilecek konserlerle Ordulular gönüllerince eğlenme fırsatı bulacak.

Öte yandan, festival kapsamında düzenlenen Türk Halk Müziği Beste Yarışması, Fotoğraf Yarışması ve En İyi Fındık Bahçesi Yarışmalarının ödül töreni, 18 Eylül 2022 Pazar günü saat 17.00’de Atatürk Parkı’nda düzenlenecek.

zff_acilis_1.jpg

zff_acilis_6.jpg

zff_acilis_2.jpg

zff_acilis_5.jpg

zff_yuruyus_3.jpg

zff_yuruyus_4.jpg