Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

"27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ" KUTLU OLSUN (24.03.2022)

Her yıl 27 Mart günü "Dünya Tiyatro Günü" kutlanılmaktadır. UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) tarafından ITI (Uluslararası Tiyatrolar Birliği)  Sahne Sanatları bağlamında dünya çapında bilgi ve uygulama alışverişini artırmak, gelişim sürecinde sanatsal yaratıcılığın ve üretimin gerekliliği konusunda toplumsal bilinci uyandırmak, insanlar arasındaki barış ve dostluğun sağlanması ve artmasını gerçekleştirmek adına karşılıklı anlayışı gerçekleştirmek, UNESCO’nun hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak” gibi hedefleri  "Dünya Tiyatro  Günü"nde bir kez daha hatırlatılmaktadır.

 

Dünya Tiyatro günü, tiyatro dünyasındaki insanlar için sahne sanatlarının insanları bir araya getirici gücünü kutlamak, seyirciyle daha iyi iletişim kurmak ve insanlar arasındaki anlayış ve barışı artırmak için bir fırsat olarak görülmektedir.

 

Dünya Tiyatro Günü olması nedeniyle, Ordu Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak 27-28  Mart 2022, Saat 20.00’de, Ordu  Kültür Sanat Merkezi / Küçük Salonda  "Yaban Ördeği"  adlı tiyatro oyunu ile "Dünya Tiyatro Günü" kutlanacaktır.

 

Tüm Tiyatro severlerin  "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" Kutlu Olsun.

 

Uğur TOPARLAK

İl Kültür ve Turizm Müdürü