Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, çeşitli ziyaret ve programlar için Ordu’ya geldi.
Beraberinde DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, DKMP Genel Müdürü Nurettin Taş, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş ile birlikte havayolu ile Ordu-Giresun Havalimanına gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’u burada, Vali Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu, Oktay Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, protokol mensupları ve belediye başkanları karşıladı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanındaki karşılamanın ardından Ordu Valiliği'ni ziyaret etti.
Burada Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcıları ve Valilik birim müdürleri tarafından karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra, Valilik makamına geçti.
Burada kısa açıklamaların ardından, birlikte Valilik Toplantı Salonuna geçen Bakan Eroğlu ve Kurtulmuş, basın açıklamasında bulundular.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, yapılan yatırımlar ile Ordu’nun refah seviyesinin yükseltmek için çalıştıklarını ifade etti.
Ordu’ya 20 tesis ile 121 Milyon TL’lik yatırım yapılacağının müjdesini veren Bakan Eroğlu, “Bizim hasretle beklenen, ama inşaatı başlayıp ta temel atamadığımız tesisler var. Bu tesislerin bugün temelini atacağız, 20 tane tesisin temeli atılacak. Böylece Karadeniz’in incisi olan Ordu’ya 121 mılyon TL'lik yatırım yapmış olacağız. Yatırımların Ordu’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise, Ordu’nun tüm bakanlıklardan rahatlıkla yatırım aldığını dile getirdi. Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte, Ordu’da turizmin arttırılması için çalışma yaptıklarını ifade ederek şunları dile getirdi:
“Eğitim ve sağlık bakımından, Ordu'nun hemen hemen hiçbir problemi kalmamıştır. Karayolları bakımından da planlama açısından sorun kalmamıştır. Ama maalesef yollarımızda bazı gecikmeler var. Özellikle Fatsa çevre yolu ile ilgili süreçleride çok yakın takip ediyoruz. O güçlükleride aşarak, inşallah Ordu'nun yol meselesini de bütünüyle pratikte ortadan kaldırmış olacaktır. Diğer tüm bakanlıklardan da her türlü hizmetleri rahatlıkla alıyoruz" diye Turkiye'nin, turimde toparlanmaya başladığını dile getiren Bakan Kurtulmuş, "Türkiye, 2014'de turizmde en üst seviyeye ulaşmıştı. Maalesef 2015 ve 2016'da yaşananlar dolayısıyla ciddi bir sendeleme yaşadı. Şunu açıkça ifade edeyim ki, ilk 8 aylık veriden, 2017 yılının toparlanmaya başladığını, ileriye doğru atılım yapmakta olduğumuzu gösteriyor. Bu sevindiricidir. Hem gelen turist sayısı bakımından, hem de doluluk oranları bakımından önemlidir. Yeni dönemde de Bakanlığımızın stratejisi bakımından iki alanda odaklanıyoruz. Bunlardan birisi yeni pazarların açılması. Yani bilinen Almanya'dan, İngiltere'den, Rusya'dan belli turistlerin gelmesi değil, dünyanın başka yerlerinden de turistlerin gelmesini sağlamak, yeni pazarlara açılmak. Özellikle uzak Asya pazarına açılmak. Çin, Hindistan, Güney Kore ve Japonya başta olmak üzere nüfusları kalabalık, yani tüketim ihtiyacı olan, her tarafa gitme ihtiyacı olan bir yeni orta sınıfı var. Dolayışla geçen hafta Çin'in kapısını çaldık. Çok olumlu tepkiler aldık. İnşallah 2018 yılı Çin'de bir Türkiye yılı olacak. Aynı şekilde Hindistan’dan gelecek hafta önemli bir grup geliyor onları da burada ağırlayacağız. Yeni pazarlara açılacağız. Bu pazarlardan birisi de özellikle Arap ülkelerindeki, yakın coğrafyamızdaki dostlarımızdır, kardeşlerimizdir. Biliyorsunuz Karadeniz’e olan ilgileri de giderek artıyor. Karadeniz'in son derece bakir illerinden başında Ordu gelir. Ordu'nun da bu anlamda son derece güzel yerleri var. Bunları dağ turizmi, yaya turizmi geliştirilmesi bakımından önemli adımlar atacağız. İnşallah Orman ve Su İşleri Bakanlığıyla da ilk adımlarımız atarak sonuç alıcı bir takım projeleri geliştireceğiz. İkinci olarakta kendi alanımızda üzerinde durduğumuz şey ürün çeşitlendirmesidir. Yani turist sadece güneş, kum, deniz için gelmesin. Türkiye'de dağ turizmi, kış turizmi, sağlık turizmi, kongre turizmi, inanç turizmi gibi çok çeşitli alanlarda dünyanın bütün turizm alanlarında faaliyet gösterebilecek olan çok nadir ülkelerinden birisi Türkiye'dir. Bu alandaki çeşitliliği sağlamak için gayret sarf edeceğiz. Potansiyeli itibariyle Ordu ilimiz turizm bakımından çeşitlendirmeyi sağlamak bakımından da çok önemli, çok güçlü bir ilimizdir.”