Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ORDU TANITIM GÜNLERİ FUARI AÇILDI (04.11.2016)

Merkezi İstanbul’da bulunan Ordu Dernekler Federasyonu(ORDEF) tarafından organize edilen, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin katkısı ve katılımıyla gerçekleştirilen “Ordu Tanıtım Günleri” başladı.

İstanbul’un Maltepe ilçesinde düzenlenen “Ordu Tanıtım Günleri”nin açılış törenine, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, İstanbul İl Müftüsü Prof.Dr.Rahmi Yaran, ORDEF Başkanı Av.Ali Çelik, bazı ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayici ve işadamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Beşiktaş Belediyesi Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisi ile başlayan “Ordu Tanıtım Günleri”nin açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu,  “Ordu, daha önce görev yaptığım yaklaşık 10 kadar yerleşim yerleri içinde, en sevdiğim, en bağlandığım il oldu benim açımdan. Çünkü çok güzel. Allah Ordu’yu güzel yaratmış. Bu güzellikleri paylaşmak istedik ve yerel basına, ulusal ve uluslararası medyada sürekli Ordu’yu ve güzelliklerini anlattık. Çünkü Ordu turizmde hak ettiği yerde değildi. İnsanlar gerek içerde, gerek dışarda  son dönemde cazibesi artan yayla turizmi, doğa turizmi buna ilişkin bir planlama yaptığında, ‘şu Ordu’ya gidelim de güzel bir havada şahane bir tatil yapalım’ demiyorlardı. Ordu hep teğet geçiliyordu. Ordu’yu iyice tanıttık. Artık teğet geçmiyorlar. Hatta 3-5 gün önce 50 civarında körfez ülkelerinden Ordu’ya gelen gazeteciler vardı. Onlar diyorlar ki, ‘ölmeden önce cennete girmek istiyorsanız buyurun Ordu’ya gelin’ bunu da çalıştıkları gazetelere manşet ettiler. Artık uluslararası uçuşa müsaade eden güzel bir havalimanına kavuştuk. Bu sene Suudi Arabistan’dan Ordu’ya 6 charter seferi yapıldı. Allah izin verirse önümüzdeki yaz 100 tane uçak gelecek nereye Ordu’ya. Bu da yaklaşık 20 bin Arap turist demek. Artık Ordu göç veren bir il olmaktan çıktı, belki de göç alan bir il olacak. Biz bu güzelliklerle Orduluların karnınız doyuracağız. Davet ettiğimiz il cennet bahçelerinden bir bahçe. Ordu halkı son derece misafirperver, değerlerini asla kaybetmemiş. Ordu, Türkiye’nin en güvenilir illerinin başında. Sahilde sabaha kadar insanlar yürüyüş yaparlar. Bundan dolayı huzurlu, güvenli ve keyif alarak tatil yapabileceğiniz bir ildir Ordu aslında. Ordu tanıtım günlerinde Ordu’yu inşallah buradaki kardeşlerimiz biraz daha tanıtacaklar. İstanbul’a tanıtacaklar, basın-yayınla dünyaya tanıtacak. Bizim bir sloganımız var. O da şudur: Her Ordulu Ordu’ya gelirken yanında bir misafir getirse zaten yılda 2 milyon turist yapar. ‘Ordu’ya gel huzur bul’ diyoruz” diyerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Ordu Milletvekili Seyit Torun da açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Yılda bir kerede olsa hemşerilerimiz birlikte oluyorlar. Ordu’muzun her köşesinden gelen o güzelliği hep birlikte yaşıyorlar. Gerçekten hemşeri olmaktan, aynı toprakların insanı olmaktan, bir arada olmaktan son derece mutluyum” dedi.Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da törende bir konuşma yaparak, “İstanbul’da TÜİK rakamlarına göre ikinci göçmen bir iliz.  Ordu’daki nüfusumuz 750 bin. Yaz nüfusumuz 2 milyon. Türkiye’de en fazla fındığın üretildiği, Türkiye’de en fazla balın üretildiği, Türkiye’de en fazla kivi’nin üretildiği, 66 kilometre uzunluğuyla Türkiye’de hatta Avrupa’da en fazla tünellerin olduğu da bir il durumundayız. Yaz ve kış nüfusu arasında aşırı dengesizlik nedeniyle Ben inanıyorum ki, bugün yarın Pazar gününe kadar ciddi bir kaynaşma olacak. Özellikle hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü burası Ordulu hemşerilerimizle, çevre illerdeki ve buradaki kardeşlerimizle dolup taşacaktır. Her yönüyle gıpta ettiğimiz keşke vaktimiz müsait olsa da devamlı durabileceğimiz yer olsa.Ordu’yla ilgili inanıyorum ki, 2017- 2018 yıllarında daha yaşanabilir şehir olma konusunda da ciddi gayretler içerisindeyiz. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.“Ordu Tanıtım Günleri”nin organizasyonunu üstlenen Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Av.Ali Çelik ta açılış töreninde bir konuşma yaparak, ‘Ordu Tanıtım Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve diğer davetlilerin katılımıyla "Ordu Tanıtım Günleri" etkinliğinin açılış kurdelesi kesilerek, ilçe kaymakamlıkları, belediyeler ve özel sektör kuruluşlarınca açılan stantlar gezildi.

4 gün sürecek olan “Ordu Tanıtım Günleri”nde, konserler, folklor gösterileri,  yöresel el sanatları ürünleri ve yiyecekler, organik ürünler ve yayla pazarı yer alacak.

 

HABER KAYNAĞI VE TARİHİ: ORDU VALİLİĞİ, 04.11.2016

1.jpg
2.jpg
4.jpg
5.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg