Vali İrfan Balkanlıoğlu, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği tarafından düzenlenen “Ordu Sağlık Turizmi İle Bir Adım Önde” adlı eğitim programına katıldı.
Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirilen eğitim programına Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Özgür Eren, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi İrfan Mısırlı, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, hastane temsilcileri katıldı.
Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği tarafından düzenlenen ve DOKA tarafından desteklenen “Ordu Sağlık Turizmi İle Bir Adım Önde” eğitim programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, turizmde alternatif gelir kaynaklarına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, sağlık turizminin önemine dikkat çekti.
Vali Balkanlıoğlu, ”Karadeniz’de güzellik namına ne varsa, hepsi Ordu’ da fazlasıyla mevcut. Turizm birden eksilmiyor veya birden artmıyor. Turizm hareketi başladığında şimdi Ordu’da yaşandığı gibi yavaş yavaş görülmeye başlanıyor, gittikçe artıyor ve her yer doluyor. Ancak, turistler gittikleri yerlerde olumsuzluklarla, dolandırılmakla yüzyüze kaldıklarında yavaş yavaş kendilerini çekiyorlar. Bakıyorsunuz ki, hiç turist yok. O, nedenle güzelliği yok edecek bir takım imar çalışmaları yaparsanız kimse gelmez. Doğallığı, bakirliği korumak zorundayız” diye konuştu.
Sağlık turizminin son yıllarda hızla yükselen bir trend yakaladığına vurgu yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, sağlık konusunda bir reform yaşandığını ve Ordu’nun sağlık turizminde gözbebeği olacağının altını çizdi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, “Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun Ordu’nun tanıtımına yönelik yapmış olduğu çalışmalar sonucu turist sayısında artış oldu. İlimizin güzelliklerini tanıtmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Sayın Valimizin önderliğinde büyük organizasyonlara imza atıldı. Sağlık turizminde de ilimiz gözde illerden birisi olacaktır” derken, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Özgür Eren ise yaptığı konuşmada, ”Sağlık turizmi, termal turizmi, ileri yaş engelli turizmi ve medikal turizmi diye ayrılmakta. Zaman zaman ilimize Libya, Azerbaycan, Gürcistan ve çeşitli Avrupa ülkelerinden hastalar gelmekte. Ordu ili özellikle termal turizm açısından önem arz ediyor. Fatsa İlçesinde bulunan Ilıca mahallesindeki kaplıca bölgenin önemli sağlık hizmeti olabilecek düzeyde. Şu anda 84 odalı, 128 yataklı bir işletmenin yatırım belgesi alması sağlık turizmi açısından bizi sevindirdi” şeklinde konuştu.
Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, sağlık turizminin son yıllarda dünyada ve Türkiye’de yükselen alternatif turizm çeşidi olduğunu söyleyerek, Ordu’nun sağlık turizmi açısından önemli olduğunu vurguladı.
Yılmaz, “Ordu, bizler için cazibe merkezi olacak. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun Ordu’nun tanıtımı için yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ediyoruz ve kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Ordu’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Eğitimci Dr. İrfan Mısırlı, 1979 yılından bu yana turizm ile ilgili çalışmalara başladığını söyleyerek, yapılacak eğitim programında Ordu’da sağlık turizmine yönelik nasıl bir çalışma yapılabilir, mevcut durumu ve zayıf yönleri gibi konulara değinileceğini ifade etti.
Konuşmaların ardından, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na, Ordu turizmine verdiği destek ve katkılardan dolayı Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından bir plaket takdim edildi.