Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ORDU; WORLD TRAVEL CHANNEL'DA TANITILACAK (21.10.2016)

Yapımcılığını Medya Doktoru firması adına Savaş Uğurlu’nun üstlendiği, koordinatörlüğünü Ferhat Çetin’in yaptığı, Elif Tayhan ile Kerem Baydur’un sunuculuğunu üstlendiği, Ordu’nun kültürel ve doğal güzelliklerinin ekrana getirileceği programın bir hafta süren çekimleri tamamlandı.

Program çekimleri kapsamında Vali İrfan Balkanlıoğlu ile de bir söyleşi gerçekleştirildi. Sunucular Elif Tayhan ile Kerem Baydur’un sorularını yanıtlayan Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’nun güzelliklerini birçok insanın bilmediğini fark ettik ve bunun üzerine Ordu’yu tanıtmaya karar verdik. Bu nedenle hem yurt içinde hem de yurt dışında Ordu’yu tanıtalım istedik. Tanıtım faaliyetlerimizin ardından bu yıl içerisinde 100 bin Arap turist geldi, gelmeye de devam ediyor. Arap ülkelerinden daha önceki yıllarda gelen turist sayısı yok denecek kadar azdı. Bu sayıyı daha arttırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’de turizm azalırken Ordu’da yüzde 50 artmasında en büyük pay, tanıtım faaliyetlerimizdir. Aybastılı kardeşlerimiz, ‘Hayatımızda görmediğimiz kadar turisti ilçemizde, Perşembe Yaylası’nda gördük’ dediler. Aybastı Belediyesi ve ilçenin muhtarları bizi ziyaret ederek ‘Ömür Boyu Onur Yaşam Ödülü’ takdim ettiler. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Çarşı, pazar esnafı mutlu, bizler de mutluyuz” şeklinde konuştu.

“Ordu – Giresun Havalimanı Turistlerin Ordu’ya Gelmesini Kolaylaştırdı”

Avrupa’nın deniz üzerine yapılan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı’nın turistlerin rahat gelmesi için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’da birçok güzelliklerin bir arada olması, eşsiz olması elimizi güçlü kıldı. Ama bunun yanı sıra elimiz şu açıdan da güçlü; Hükümetimiz Ordu’ya çok güzel bir havalimanı yaptı, tamamen denizin doldurulması sureti ile yapılan havalimanı turistlerin buraya gelmesini kolaylaştırdı. Ben, bu noktada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. 

Hedefimiz; “Ordu’nun Değerlerini Ortaya Çıkarmak, Ekonomisine Katkı Sunmaktır”

Sunucu Kerem Baydur’un, Çorumlu olmanıza rağmen bir Ordulu gibi bu şehrin kalkınmasına hizmet ediyorsunuz, bunun nedeni nedir? sorusu üzerine Vali Balkanlıoğlu, Valilerin görevlerinin sadece kağıt imzalamak olmadığını hatırlatarak, “Şehrin artı değerlerini ortaya çıkarmak ve ayrıca istihdamına, ekonomisine katkıda bulunmak en önemli misyonlarımızdandır” açıklamasında bulundu.

Orduluların Valisini bağrına bastığını, kendisini de diğer Valiler gibi her zaman görev yaptığı yere faydalı olmaya çalıştığının altını çizen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Bulunduğumuz yere faydalı olalım istiyoruz. Burada insanlar bizleri bağrına bastı, Valileri olarak sevdiler, ben de onları seviyorum. Ben, Ordu’da kendimi turizme ve ekonomiye adadım. Kendim, şelaleleri, kanyonları, dereleri, ormanları, yaylaları bizzat gezip tanıttım. Bu tanıtım sayesinde Ordu büyük rağbet gördü. Ordulular dahi, bu güzellikleri Vali Bey sayesinde gördük diyor, bu da bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor ve mutluluk veriyor” şeklinde konuştu.

Programın Ordu bölümü,1 Kasım 2016 tarihinde ekranlara gelecek ve ay içerisinde üç kez tekrar bölümleri yayınlanacak.

IMG_0354.jpgIMG_0363.jpg


SU3B9684.jpg

SU3B9732.jpg